Amsterdam

Zandvoort aan Zee wordt ook wel Amsterdam Beach genoemd, omdat het op een steenworp afstand van Amsterdam ligt.
Wat Amsterdam zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van de 17e-eeuwse historische sfeer en de mentaliteit van een moderne wereldstad. De kleinschalige gebouwen en de intimiteit van straten, grachten en pleinen creëren een sfeer die bezoekers uniek vinden.
Een bezoek aan Amsterdam is dan ook echt een aanrader. Vanuit Strandcamping de Branding bent u in een mum van tijd in Amsterdam Centraal.
We raden u aan om met de trein te gaan, dan heeft u geen gedoe met files, parkeren en ander ongemak.

Een dagje Amsterdam is eigenlijk al te kort, er is zoveel te doen, de vele musea, markten, shoppen, lekker eten, kortom een dag is zo voorbij.
Koop vooraf uw tickets voor diverse attracties en musea op de receptie van Strandcamping de Branding en profiteer van kortingen en bespaar lange wachttijden.

Lekker shoppen
U heeft zin om te gaan shoppen, maar u bent een beetje wars van de grote winkelketens. U heeft geen zin in de megastores in de bekende winkelstraten en gaat op zoek naar kleine, originele en exclusieve winkels. In de 9 straatjes, in een schitterend deel van het Amsterdamse centrum, vindt u precies die winkeltjes.
Vanaf het schitterende winkelcentrum Magna Plaza op de Nieuwezijds Voorburgwal steekt u moeiteloos door via de Raadhuisstraat naar de Hartenstraat; de eerste van de 9 straatjes. Steek de Keizersgracht over en u loopt de Reestraat in, die eindigt op de Prinsengracht.
Hier gaat u linksaf de Berenstraat in, die doorloopt in de Wolvenstraat, waarna u bij de Herengracht weer rechtsaf gaat richting Huidenstraat en Runstraat. De 9 Straatjes zigzaggen heen en weer in de buurt tussen de Rozengracht, Leidsestraat, Prinsengracht en het Singel.
Naast galeries, giftshops en winkels vol mode, design en interieur vindt u in de 9 Straatjes volop terrasjes, goede restaurants en gezellige cafés. Kortom, de 9 Straatjes bieden alles voor een heerlijk dagje shoppen.

Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het ‘Achterhuis’, waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef.
Anne Frank was een gewoon meisje in buitengewone omstandigheden. Meer dan twee jaar lang beschreef ze de gebeurtenissen in haar dagelijks leven als onderduikster.

Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland waar het verhaal wordt verteld van Nederland, van de Middeleeuwen tot nu. De wereldberoemde hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw – zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer – kunt u in het Rijksmuseum bewonderen.

Amsterdamse grachten
Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als u de grachten niet heeft gezien. Ze zijn een symbool van de stad en hebben een enorme culturele en historische waarde. In 2010 heeft de Commissie voor het Werelderfgoed besloten om de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel op de werelderfgoedlijst van UNESCO te zetten.

Hoewel elke gracht uniek is en zijn eigen charme heeft, zijn er een paar absolute must-sees:
De Gouden Bocht: aan de Herengracht tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat bevinden zich de mooiste grachtenpanden van Amsterdam.
Eén uitzicht, vijftien bruggen: de brug op de hoek van de Reguliersgracht en de Herengracht heeft een uniek uitzicht over vijftien bruggen. Deze kunt u zien vanaf de kant met oneven nummers.
Magere Brug: De Magere Brug is een van de meest schilderachtige bruggen in Amsterdam. ’s Nachts is de brug romantisch verlicht.
Rondvaart: bekijk de prachtige grachten en grachtenpanden vanuit het water tijdens een van de vele rondvaarten die in Amsterdam worden aangeboden.

Rosse Buurt Amsterdam
Terwijl de meeste grootsteden een rosse buurt of ‘Red Light District’ hebben, heeft Amsterdam wellicht de bekendste. Eigenlijk heeft het er zelfs drie, maar ‘de Wallen’ in de oude stad is de grootste en de bekendste. Dit gebied van Amsterdam is een van de oudste delen van de stad. De statige herenhuizen langs de grachten en de Oude Kerk zijn een blik waard, maar het is lastig om niet afgeleid te worden door de vele seksclubs en raamprostituees.

Vanaf de 14e eeuw is de voormalige havenbuurt langzaam uitgegroeid tot een gebied vol sekswinkels, bordelen, homobars, coffeeshops, peepshows en raamprostitutie. Het fluorescerende rode licht is kenmerkend voor dit gebied.

Denk vooral niet dat u de enige toerist bent die deze straten bewandelt. De rosse buurt is een van de belangrijkste trekpleisters van Amsterdam. De plaatselijke VVV kan ook een rondleiding voor u verzorgen. De aanwezigheid van de politie en beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat ‘De Wallen’ een van de veiligste buurten van Amsterdam zijn.

www.holland.com/amsterdam